Sondre Lerche inviterer til hjemmekjær intimkonsert i romjulen

8
.
December
2023

Sondre Lerche inviterer til hjemmekjær intimkonsert på Forum Scene.

Etter å stadig ha tøyet grensene for hva en konsert kan vœre med en serie kritikerroste og dramatiske konsert-show — blant annet over tre etasjer på Kulturhuset i Bergen i fjor, en visuelt overveldende to-akters konsert-forestilling på DNS under Festspillene i vår, og flere ambisiøse nettkonserter under pandemien — byr Sondre Lerche nå på en ganske så annen opplevelse på hjemmebane.

I romjulen ønsker han å strippe det hele ned og senke skuldrene blant sine egne, etter flere svært hypeaktive og produktive år.

28. desember inviterer Sondre publikum til en helt spesiell intimkonsert på Forum Scene. «Det har vært svært lærerikt og gøy å få utfordre konsertformatet, med alle de virkemidler jeg har kunnet oppdrive. Men det jeg alltid kommer tilbake til, det som føles som kjernen i alt jeg gjør, er gleden over å få være alene med og tett på publikum», forteller Sondre. «Det var slik jeg begynte min reise som artist, som 13-åring på open mic kveld på Café Opera, og søndagsjam på Garage. Og det var slik jeg reiste rundt i USA de første årene jeg turnerte der. Jeg lærte å greie meg selv, og kun lene meg på sangene og den tonen en greier å skape med publikum til enhver tid. Jeg ser på de årene som sceneutdannelsen min».

I høst har Lerche utvidet sin sceneerfaring og kapasitet ytterligere, som Christian i en av hovedrollene i Moulin Rouge! The Musical på Chateau Neuf i Oslo, sammen med Anders Baasmo og Heidi Ruud Ellingsen. Forestillingen fikk terningkast 6 av Aftenpostens anmelder, og går for stående applaus og utsolgte hus frem til jul, og meget mulig videre inn i 2024. Derfor er det en eksklusiv konsert Sondre inviterer bergenspublikummet til. Det blir ingen øvrige konserter i Norge i resten av 2023.

«I romjulen i fjor fikk jeg og min faste keyboardist Alexander von Mehren oppleve Leif Ove Andsnes på Forum Scene, og det var en stor stund, i avslappede omgivelser. Jeg bestemte meg vel allerede da at jeg også ville spille slik, nedstrippet i Forum. Derfor føltes det naturlig å invitere med Alexander, slik at jeg ikke trenger å spille gitar absolutt hele tiden. Jeg er blitt mer og mer glad i å bare få synge innimellom. Det han gjort til gangs i Moulin Rouge! der showet er innom over 70 av musikkhistoriens største hits i løpet av en forestilling. «Men der må jeg attpåtil gjennom en ganske heftig reise som skuespiller, hver kveld. Det slipper jeg på Forum Scene. Der blir det bare Sondre og Alexander, blant venner», ler Lerche.

Lerche lover låter fra hele karrieren, med særlig plass til favoritter fra hans seneste og mest hyllede utgivelse, Spellemannpris-vinnende Avatars Of Love som mottok hele fem seksere og ble beskrevet som «et av tidenes beste norske album» av NRKs anmelder da det utkom i fjor.

I dette intime formatet ønsker Sondre også å kunne ta imot publikums spørsmål underveis, enten de omhandler livet, musikken eller begge deler. Så denne kvelden blir også en unik mulighet for nysgjerrige og tankefulle fans til å forberede et spørsmål og spørre Sondre til råds underveis i det som blir en spesielt nær og hjemmekjær kveld i gode venners lag.

Flere saker

Nyhetsbrev

Kom på innsiden, få nyhetsoppdateringer fra Forum Scene i din innboks.

Nesten ferdig! Sjekk din e-post.
Du får straks en e-post hvor du samtykker til å motta markedsføring gjennom nyhetsbrev fra Forum Scene. Problemer? Kontakt post@forumscene.no
Oisann!
Noe gikk galt når vi prøvde å sende inn forespørselen...
Prøv igjen.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet.