10cc

FRA
Thursday
21
.
November
2024
Til
Til
Starter
20:00
Dørene åpner
Varighet
75 min
Sal
Forum Scene
Aldersgrense
18 år

10cc regnes som en av de mest innovative og innflytelsesrike bandene i populærmusikkens historie. Høsten 2024 blir det endelig konsert i Bergen igjen!

Klassikerne "I'm Not In Love" og "Dreadlock Holiday" har ikke bare dominert hitlistene, men blitt en integrert del av populærkulturen. Den tidløse og banebrytende "I'm Not In Love" har vunnet tre Ivor Novello-priser og blitt brukt i en rekke filmer og TV-serier, inkludert “Guardians of the Galaxy”, “The Virigin Suicides”, “Stranger Things” og “Bridget Jones”. Låtene har dessuten blitt tolket av artister som Tori Amos, Queen Latifah og Fun Lovin’ Criminals. En coverversion av Kelsey Lu, brukt i HBO-serien Euphoria, understreker bandets vedvarende relevans. 10cc fans finnes i alle aldre, og bandet har oppnådd en sjelden trippelsuksess med kommersiell, kritisk og kreativ anerkjennelse. Inspirert av alt fra The Beatles til Beach Boys, samt Burt Bacharach og Jacques Brel, har 10cc vevd sammen et mangfold av musikalske stiler. Slik har 10cc satt varige spor i musikkverdenen, med over 30 millioner solgte album globalt.

Gjennombruddshiten "Donna" sluppet i 1972 og "Dreadlock Holiday" fra 1978 har sikret dem en spesiell plass i musikkhistorien, anerkjent for deres komplekse og rike musikalske landskap. Nå, flere tiår etter sin storhetstid, fortsetter 10cc å turnere verden over og være et levende og elsket kapittel i musikkhistorien. Bandets evne til å engasjere både gamle og nye generasjoner av fans vitner om deres udødelige appell og plass i popmusikkens panteon.

Arrangør: Bergen Live

Dørene åpner kl. 19:00

Konsertstart kl. 20:00

Varighet: ca. 75 min

ID 18