Emelie Hollow

FRA
Friday
4
.
October
2024
Til
Til
Starter
20:00
Dørene åpner
19:00
Varighet
ca. 75 min
Sal
Forum Scene
Aldersgrense
18 år

Emelie Hollow

Livet er fullt av kontraster. Etter å ha skrevet sitt seneste album, Solitude, i isolasjon på en fjellhytte i Rondane sist vinter, er 25 år gamle Emelie Hollow denne vinteren en av de sju artistene som kommer sammen for å tolke hverandres låter i TV2-suksessen Hver gang vi møtes.

"Nei, nå har dere ringt feil?" Det var hennes umiddelbare reaksjon da produsentene av programmet kontaktet henne. Beskjedenhet er en dyd, men det var en grunn til at de ønsket å ha henne med: De siste årene har Emelie Hollow etablert seg som en av våre største og mest strømmede artister her hjemme, både som låtskriver for andre og som en en artist hvis stemme kan få et helt konsertlokale til å nærmest glemme å puste. Hennes samarbeid med Alan Walker, låten Lily, er til dags dato strømmet mer enn tre milliarder ganger; hennes siste album ble i Aftenposten omtalt som "instant gåsehud", og hver måned strømmes låtene hennes i gjennomsnitt to og en halv million ganger.

Emelie Hollow fra Vinterbro i Ås kommune var 12 år gammel da hun ga ut sin første egenskrevne låt, på Universal Music, etter å ha vunnet en låtkonkurranse i regi av P4, og ni år etter at Emelie, tre år gammel, i sin fetters dåp, sang offentlig for første gang med et helt, la oss si, nykomponert stykke sang og dans.

"Jeg var veldig sjenert som barn, så det hele var ganske out of character, men det sier jo kanskje noe om det store formidlingsbehovet som plutselig kommer inn og overstyrer alt annet”.

Hun vokste opp i et hus med musikk rundt seg: Tidlig lærte hun å spille piano, og etter hvert også cello, i tillegg til at hun sang i kor. Hennes far, som er fra New Zealand, sognet mot rock og Iron Maiden, moren mer mot klassisk musikk og singer/songwriter-tradisjonen. Musikk har i det hele tatt spilt hovedrollen i Emelies liv, som i de tolv årene som har gått siden hun skrev sin første låt har utmerket seg med sin store musikalitet, sin vakre vokal – i VG omtalt som ”en krysning av Marit Larsen og Robyn” - og svært personlige låter. I intervjuer har hun fortalt at hun tidlig begynte å høre på Taylor Swift, og at hun lot seg både overraske og inspirere av nakenheten og den bunnløse ærligheten i Swifts tekster. For Emelie ga det en stor trygghet å vite at hun ikke var alene om å kjenne på store følelser som tenåring.

18 år gammel deltok hun i TV-programmet The Stream, Sju år senere er hun en etablert artist som står støtt på egne bein, med en helt egen evne til å skrive låter i skjæringspunktet mellom melankoli og eufori, der det nakne og nedstrippede glir over i det storslåtte og orkestrale. En konsert med Emelie Hollow er en mektig opplevelse – få artister er i stand til å gjøre en konsertsal så stille, og fremkalle like mye gåsehud hos tilhørerne.

Med årene har hun blitt en ettertraktet låtskriver, med oppdrag i byer som Stockholm, København, London og Nashville, og de musikalske samarbeidene har blitt mange: Dagny, Seeb, Ruben, Emma Steinbakken, Victoria Nadine, Alexander Oscar, Jesper Jenset, TIX, Skaar og Alan Walker er bare noen av artistene som fins i kontaktlista.

Etter å ha gitt ut sin første EP i 2019, etterfulgt av en Bylarm-konsert i Kulturkirken Jakob som VGs anmelder omtalte som ”overbevisende skamløst”, har hun sluppet to album, Half the Story og Solitude, I henholdsvis 2021 og 2023. I november 2023 slapp hun julelåta Jula tilbake.

Selv ser Emelie på låtskrivingen som en form for terapi og en måte å få uttrykk for det hun ikke alltid er i stand til å si på noen annen måte. Hun kaller seg en ”ekstrovert introvert”, og bærer nesten alltid rundt på en bok. En av hennes aller største drømmer er å en dag kunne holde konsert i operaen i Bjørvika, en annen ambisjonen å lære seg mer om produsentfaget. Den største drømmen er likevel å kunne skape noe tidløst og evig som folk også vil høre på om tjue og tretti og førti år.

Dørene åpner kl. 19:00

Konsertstart kl. 20:00

Varighet: ca. 75 min.

ID: 18 år

Servering: salg av øl/vin og alkoholfritt

Foto og lydopptak forbudt

Rullestolplass og evt ledsager selges på nett. Plassene er plassert på Parkett venstre, rad 12

Grupper & hotellpakker: ring tlf. 55216170 / revyogteater.no

Bergen Live (arrangør) webside og facebookside