Nøtteknekkeren

FRA
Saturday
23
.
December
2023
Til
Til
Starter
18:00
Dørene åpner
17:00
Varighet
110 min
Sal
Forum Scene
Aldersgrense

Nøtteknekkeren er et vakkert eventyr om den unge Clara som sovner og opplever at nøtteknekker prinsen, leketøy soldater, snøfnugg og sukkerplummefeen våkner til liv. Drømmen er ikke bare hyggelig, full av søtsaker og snø, for plutselig må Clara og prinsen slåss mot forvokste rotter og mus.

Det var komponisten Pjotr Tsjaikovskij som gjorde denne fortellingen til en av verdens mest populære balletter i 1892, og i dag er det en verdensomspennende juletradisjon å se denne forestillingen. Kanskje har det noe med at både dans og musikk oppleves som universelle språk, og uansett nasjonalitet eller alder blir man grepet av denne historien om en jentes skjøre drøm og kampen mellom det gode og det onde, der kjærligheten vinner til slutt.

Denne versjonen av Nøtteknekkeren bruker klassisk koreografi av Marius Petipa og blir fremført av Classical Ukrainian Etoile Ballet. Dette kompaniet inkluderer profesjonelle ballettdansere som blant annet har vunnet internasjonale ballett konkurranser, People's Artists of Ukraine, og solister fra både ukrainske og (siden februar 2022) europeiske scener. Classical Ukrainian Etoile Ballet deltar på turnéer rundt om på verdens største scener.

Turnéen i Skandinavia presenteres av non-profitt organisasjonen Kultur ForFolket for å støtte ukrainske ballett kunst og artister som ikke har mulighet til å opptre i hjemlandet.