The Hollies

FRA
Thursday
27
.
April
2023
Til
Til
Starter
20:00
Dørene åpner
18:30
Varighet
Ca. 75 min.
Sal
Forum Scene
Aldersgrense
18 år

The Hollies spiller endelig i Bergen igjen!

27. april kommer The Hollies til Forum Scnene! The Hollies har turnert verden rundt siden 1962 og er kjent som et av popmusikkens beste konsert-band. Siden 2010 har de solgt over 20 tusen billetter i Norge. De får stående applaus etter hver konsert. Konsertomtale fra Oslo Konserthus i 2017: «The Hollies ga oss ungdommen tilbake for en kveld. De skinte over oss som en regnbue. Vi ble bragt tilbake til gode minner med god spilling, gode sanger og gode harmonier. Håper de kommer snart igjen!»

Våren 2023 er det 60 år siden bandet startet i Manchesters Oasis Club. De overtok etter The Beatles som hovedattraksjon i The Cavern, Liverpool. The Hollies har hatt 32 slagere på Englands hitlister. I'm Alive og I Can't Let Go gikk til topps i England og Long Cool Woman In A Black Dress ble 1. plass i USA. The Air That I Breathe var verdensslager i 1974. Signaturlåten He Ain’t Heavy – He’s My Brother nådde 1. plass i England i 1988. I Norge nådde I Can't Let Go 1. plass på salgslisten og Jennifer Eccles 1. plass på Ti i Skuddet. Finn Bjelke pleier å si på lørdags-popquiz: «Er du i tvil – svar Hollies».

The Hollies ble inkludert i USAs Rock and Roll Hall of Fame i 2010. Dagens besetning har spilt sammen i 18 år og leverer på øverste hylle. I tillegg til originalmedlemmene Tony Hicks (vokal og sologitar) og Bobby Elliott (trommer) består Hollies av vokalisten Peter Howarth som har sunget musikaler i London West End, Ray Stiles fra glamrock-bandet Mud, Ian Parker som har spilt for Clannad og Steve Lauri fra 5000 Volts.

På konsertene spiller de alle bandets største hits, og et utvalg av de beste låtene fra deres fire album utgitt etter 2005. En solo akustisk versjon av Bruce Springsteen’s Sandy fra live-albumet We Got The Tunes er spesielt populær.